צופית זכר

צופית בוהקת

הצופית הינה אורחת קבועה בצימר ומגיע לרחוץ בג'קוזי אחת לשעה בערך. הצופית הנקבה שומרת בקנאות על הג'קוזי ובדרך כלל מצליחה להבריח כל ציפור שמגיע אליו. ביום אחד נרשמו בו זמנית 3 נקבות ו 2 זכרים שרבו בינהם על הג'קוזי.

תפוצה: בארץ הציפור חולפת. נודד בסוף אוגוסט עד נובמבר וסוף פברואר עד סוף מאי. מצוי באירופה (לא בסקנדינביה וצפון רוסיה) ועד מרכז אסיה.

זכר/נקבה: לזכר כיפה שחורה המגיע עד לקצוות העליונים של עינו. אצל הנקבה צבע הכיפה בהיר יותר.

מזון: חרקים מעופפים, תותי עץ, זרעים ועלים.

פרסומים נוספים אודות הצופית בצימר:

שתפו בכיף

פוסטים קשורים

השארת תגובה

גלילה לראש העמוד
דילוג לתוכן